De bitcoin (BTC) koers bevond zich 24 uur geleden vlak boven de support bij $8.500. Terwijl bitcoin begin gistermiddag nog even tot een high van $8.752 kon stijgen, vormde de koers gisteravond een low bij $8.400. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.625 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Te beginnen met het koersverloop van de afgelopen 24 uur. Zoals eerder benoemd handelde bitcoin dus 24 uur geleden vlak boven de $8.500, waar een belangrijke support ligt. Na het bereiken van de eerder genoemde high, zakte bitcoin onder de $8.500. Daar bleef de koers echter niet lang handelen, de bulls drukten de BTC koers al gauw weer terug boven de $8.500. Sindsdien zit bitcoin in een lichte opwaartse trend.

Gisteren was op de 4-uurs grafiek al te zien dat de Relative Strength Index (RSI) in een opwaartse trend zat terwijl de koers dus daalde. Die trend heeft zich voortgezet en de RSI bevindt zich nu op 43. Ditzelfde geldt voor de Moving Average Convergence Divergence (MACD), waarop het bull cross nog steeds intact is. De MACD op de 4-uurs grafiek toont daarnaast een versnellend opwaarts momentum.

Op de dagelijkse grafiek ziet het plaatje er iets minder bearish uit dan gisteren. Zo lijkt de RSI weer iets te stijgen en toont de MACD een afnemend neerwaarts momentum. Op dit moment handelt bitcoin echter nog steeds onder de 200-dagen Moving Average (MA) die dus nog voor weerstand kan gaan zorgen.

De 200-MA bevindt zich op dit moment op $8.733. Mocht bitcoin hier doorheen weten te breken dan zal de $8.800 het volgende obstakel vormen. Omlaag kijkend is te zien dat de 100-dagen MA zich op $8.322 bevindt, die daar voor steun kan zorgen. Vooralsnog blijft de $8.500 op dit moment de belangrijkste support.