Bitcoin (BTC) is na het testen van de dalende trendlijn die sinds eind november wordt gevormd, naar beneden gecorrigeerd. De koers zakte hiermee door een belangrijk supportniveau maar lijkt voor nu te consolideren. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.870 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Uurlijkse grafiek

Op de uurlijkse grafiek is te zien hoe bitcoin de afgelopen dagen de dalende trendlijn zo’n drie keer heeft getest. Op deze dalende trendlijn bevindt zich overigens ook de 100-uurs Moving Average (MA) die mogelijk ook enige weerstand bood. Gisteren rond 15:00 werd de dalende trendlijn voor het laatst getest.

De BTC koers zakte vervolgens sterk terug. De support bij $7.000 hield het niet waardoor de koers verder versnelde en uiteindelijk een low bij $6.803 vormde op Coinbase. Dit prijsniveau bood zoals verwacht support. Vanaf dit prijspunt kon bitcoin weer iets herstellen en voor nu lijkt de koers te consolideren rond de $6.870. 

Hiermee blijft de $6.800 de eerstvolgende belangrijke support. Zakt de koers hier doorheen dan kan een mogelijke versnelling richting de volgende support bij $6.500 plaatsvinden. Aan de bovenkant zal de $7.000 nu mogelijk weerstand bieden in het geval de bulls de prijs weer omhoog weten te drukken.

4-uurs en dagelijkse grafiek 

Op de hogere tijdframes is te zien dat de technische indicatoren bearish zijn. Wel bevindt de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek zich op dit moment op 26, waarmee het in het oversoldgebied zit. Dit komt overeen met de huidige situatie waarin de koers consolideert. De MACD zit nog altijd in een dalende trend nadat het opnieuw een bearish cross-over heeft gevormd.

De situatie op de dagelijkse grafiek is tevens bearish. De RSI bevindt zich laag op 33 en toont dat de bears nog steeds de overmacht hebben op dit tijdsframe. De MACD staat op het punt een bearish cross-over te maken wat een mogelijk bearish signaal kan zijn voor de komende dagen.