Gisteren is bitcoin (BTC) flink in waarde toegenomen nadat de BTC koers door een aantal belangrijke weerstandszones heen kon breken. Gisteren waren er echter ook al enkele signalen te zien die aantoonden dat de bulls mogelijk wat kracht aan het verliezen waren na de snelle opwaartse beweging. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.925 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Bitcoin kon gisteren door de $8.000 heen breken en uiteindelijk de volgende weerstand bij $8.400 testen. Dit deed de koers twee keer maar beide keren lukte het niet. Het vervolg was de BTC koers die bijna net zo snel als de recente stijging weer terugzakte. Een low werd gevormd bij $7.845, in de buurt van het prijsniveau van $7.800 dat zoals verwacht steun zou kunnen bieden.

Sindsdien hebben de bulls de koers niet meer boven de $8.000 kunnen drukken. Wel bevindt bitcoin zich vlak onder dit prijsniveau. Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) eerder nog in het overbought-gebied stond maar dat het hier nu uit is gezakt als gevolg van de recente daling. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast een bear cross, wat een bearish signaal is.

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat het opwaartse momentum op de MACD aan het afvlakken is. Wel bevindt de RSI zich nog steeds stevig in de bullish zone. De koers bevindt zich bovendien op de 100-dagen Moving Average (MA), die mogelijk als support kan fungeren.

Nu de koers weer onder de $8.000 is gezakt, zal dit het eerstvolgende obstakel zijn voor de bulls. Mocht het de bulls lukken om bitcoin de komende uren weer boven dit prijsniveau te drukken dan zal de $8.400 de belangrijkste hindernis vormen. Bij verdere dalingen kan de $7.800 mogelijk steun bieden zoals dat gisteravond ook al gebeurde.