Na de uitbraak gisteren boven de $9.800 kon de bitcoin (BTC) koers de stijging niet doorzetten. Het gevolg was een correctie terug onder dit weerstandsniveau waarmee BTC onder de $10.000 blijft handelen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.748 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren was te zien dat bitcoin boven de $9.800 uit kon breken en door kon stijgen naar de 4-uurs 100-Moving Average (MA). Daar ondervond de koers direct weerstand. In de loop van de dag kon de $10.000 echter nog wel twee keer aan worden getikt, een verdere uitbraak bleef uit en ook het handelsvolume bleef ondanks de uitbraak relatief laag.

Afgelopen nacht vond een correctie plaats die de BTC koers naar een low van $9.585 bracht. Op de 4-uurs grafiek zijn op dit moment twee bearish signalen te zien. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) staat op het punt om een bear cross te vormen. De Relative Strength Index (RSI) is op zijn beurt door de 50 gezakt.

Op de dagelijkse grafiek blijft de situatie vrijwel gelijk aan gisteren. De MACD toont een afnemend momentum, waar mogelijk verandering in kan komen mocht bitcoin op dit niveau blijven handelen of verder terugzakken. De RSI nadert opnieuw de 50 waarmee bij verdere dalingen een bearish signaal bevestigd zou kunnen worden.

Op dit moment vormt de $9.800 de eerstvolgende weerstandszone. Hierboven zal de 4-uurs 100-MA opnieuw voor weerstand kunnen zorgen. Daarnaast vormt de koers sinds 13 februari een dalende trendlijn die op dit moment vlak onder de $10.000 voor weerstand kan zorgen.

Mocht de koers verder terugzakken dan zou de 4-uurs 200-MA bij $9.500 steun kunnen bieden. Zakt BTC ook hier doorheen dan kan bij $9.400 support gevonden worden.

Ook de rest van de cryptomarkt kleurt vandaag rood. Ethereum (ETH) zakt 1,1% in waarde en is nu $267 waard. XRP (XRP) daalt met 2,8% terug naar een waarde van $0,2737. Ten slotte is te zien dat litecoin (LTC), dat vorige week nog mooi kon stijgen, nu 3,2% in de min staat en $75,90 waard is.