Na de recente opleving is de volatiliteit van de bitcoin (BTC) koers afgenomen en lijkt de koers te consolideren. Bitcoin houdt hiermee stand bij een belangrijke support-zone. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.127 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Uurlijke en 4-uurs grafieken

Sinds gisternacht, toen bitcoin de $7.400 had aangetikt en weer iets in waarde daalde, is de richting van de BTC koers horizontaal geweest. Zo zijn de uurlijkse 200- en 100-Moving Average (MA) lijnen vrijwel perfect horizontale lijnen. Wel bevindt bitcoin zich bij de belangrijke support-zone, boven de $7.000. Mocht bitcoin hier doorheen zakken dan vindt de koers mogelijk bij $6.800 support. Bij nieuwe stijgingen zal de $7.400 mogelijk weerstand kunnen bieden.

Op de iets hogere tijdsframe, de 4-uurs grafiek, is te zien dat de MACD nog steeds in een uptrend zit nadat het na de daling een bullish cross-over maakte. Het momentum van deze uptrend lijkt echter af te nemen nu de BTC koers zich zijwaarts voort beweegt. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich nog boven de 50 en staat op 56. Wel lijkt de RSI in een lichte neerwaartse trend te zitten.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek is de bullish cross-over die onlangs werd gevormd door de MACD nog intact en lijkt het momentum van de opwaartse trend van de MACD de afgelopen drie dagen iets te zijn toegenomen. De RSI staat echter nog altijd vlak onder de 50 en staat op 45. Nieuwe stijgingen van de koers zou de RSI door de 50 heen kunnen drukken, wat een bullish signaal zou zijn. Op de dagelijkse grafiek is bovendien een dalende trendlijn te tekenen. Deze vormt de koers al sinds begin december en zou op dit moment ongeveer bij $7.400 voor weerstand kunnen zorgen.