Na de hevige koersschommelingen van de afgelopen dagen lijkt bitcoin (BTC) nu weer wat tot rust te zijn gekomen. Wel staat de bitcoin koers nog licht in de min, wat ook geldt voor de meeste altcoins op dit moment. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $5.253 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Ten opzichte van 24 uur geleden is de BTC prijs iets gezakt. Gisterochtend vormde bitcoin namelijk nog een low van $5.300 maar op dit moment handelt de koers dus ongeveer $50 onder dit punt. Wel is te zien dat de volatiliteit is afgenomen wat inhoudt dat we de afgelopen 24 uur geen hevige koersschommelingen hebben gezien zoals die op 13 maart te zien waren.

De consolidatie volgt nadat de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek diep in het oversold gebied terechtkwam. De RSI is hier nu uit geklommen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast een bull cross.

Op de dagelijkse grafiek bevindt de RSI zich nog altijd in het oversold gebied. De MACD toont op zijn beurt mogelijk een kleine afname in het neerwaartse momentum. Het eerstvolgende belangrijke weerstandsniveau voor de langere termijn ligt bij $6.000. Bij verdere dalingen zou steun gevonden kunnen worden bij $4.200.

De altcoins staan op dit moment over het algemeen nog in de min. Ethereum (ETH) is met een daling van 4,2% op dit moment de grootste daler van de top 10 op basis van marktkapitalisatie. ETH is op dit moment $123,70 waard. Ripple (XRP) daalt 1,5% en is $0,1513 waard, bitcoin cash (BCH) zakt 0,8% in waarde en is $170,30 waard en ten slotte staat litecoin (LTC) vrijwel gelijk ten opzichte van 24 uur geleden. LTC staat 0,1% in de min en is $35,60 waard.