Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) koers flink kon stijgen nadat het eerder nog onder de $7.000 was gedoken. De plotselinge stijging van meer dan $500 is mogelijk het gevolg van de onrust omtrent de aanval van de Verenigde Staten op een Iraanse generaal, echter is het mogelijk dat er meer factoren meespelen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.324 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Na de sterke stijging is het koersverloop van bitcoin rustiger geworden. De koers steeg gisteren aan het eind van de middag nog even naar de $7.400, waar een bekende weerstand ligt. Daar sloeg de koers af waarna BTC in een lichte opwaartse trend terecht is gekomen. Kortom, bitcoin blijft na de recente stijging boven de $7.300 handelen.

Op de uurlijkse grafiek is te zien dat de koers steeds hogere lows vormt en daarmee een stijgende trendlijn creëert. Op dit tijdsframe handelt BTC boven de 200- en 100-Moving Average (MA) lijnen. In het prijsgebied rondom $7.200 kan mogelijk support gevonden worden in het geval de koers begint te dalen, hier vond de koers eerder ook al support en de 200- en 100-MA bevinden zich ook in dit gebied.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) zich met een waarde van 59 in bullish-gebied bevindt. Wel zit de RSI sinds 23 december in een dalende trend. Op dit moment bevindt de RSI zich vlak onder deze trendlijn. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast het bullish cross nog steeds intact, welke na de sterke stijging werd gevormd. Echter toont de histogram dat het opwaartse moment begint af te nemen.

Op dit moment is de $7.400 het eerstvolgende prijsniveau dat weerstand kan bieden. Hierboven kan de BTC koers versnellen richting de $7.600, waar een belangrijke weerstand ligt. Zakt de koers terug dan is de eerdergenoemde $7.200-zone belangrijk. Zowel op de uurslijkse als 4-uurs grafiek bevinden de 200- en 100-MA’s zich in dit prijsgebied.