De bitcoin (BTC) koers is uit het symmetrische driehoekspatroon en door de weerstand bij $7.400 gebroken. Het gevolg was een aardige versnelling, echter is de $7.700 nog niet bereikt. Zowel op de hoge als lagere tijdsframes zijn een aantal bullish signalen waar te nemen. 

Uurlijkse grafiek

Op de uurlijkse grafiek van cryptocurrency-exchange Coinbase is goed te zien dat de bitcoin koers gisteren vrijwel de hele dag vlak onder de dalende trendlijn van het driehoekspatroon en de weerstandslijn bij $7.400 handelde. Rond 18:00 brak de BTC koers echter uit waarna het behoorlijk versnelde.

Die versnelling bracht BTC uiteindelijk tot een high van $7.609. Daar kwam het weerstand tegen waardoor de koers weer iets terugzakte. In de uren erna wist de bitcoin koers echter weer te stijgen waardoor het opnieuw bij de weerstand bij $7.600 aan is gekomen. De prijs van bitcoin is op het moment van schrijven $7.545 op Coinbase.

4-uurs en dagelijkse grafiek

Op de 4-uurs grafiek ziet het plaatje er bullish uit dankzij de recente uitbraak. De Relative Strength Index (RSI) is de 50 doorkruist en stijgt in een opwaartse trend naar een waarde van 61. De MACD lijkt op zijn beurt een bullish cross-over te hebben bevestigd. 

Kijken we op nog een hogere tijdsframe, de dagelijkse grafiek van Coinbase, dan toont ook hier de MACD een bullish cross-over. De RSI op deze grafiek staat echter nog op 45. Stijgt de RSI ook hier door de 50 dan zou dit nog een bullish signaal zijn. 

De eerstvolgende belangrijke weerstandszone voor de bulls is de $7.700. Daarboven ligt een zone tussen de $7.900 en $8.000. Kortom, de koers zou aardig wat weerstand tegen kunnen gaan komen, mocht het de komende dagen verder stijgen. De $7.400 zal nadat de koers er doorheen wist te breken nu mogelijk als support dienen in het geval van een nieuwe daling.