Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) koers steun kon vinden na de recente neerwaartse beweging. Op de 4-uurs grafiek waren daarnaast een aantal bullish signalen te zien. Bitcoin is uiteindelijk door de $9.400 gebroken en is op het moment van schrijven $9.674 waard op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De bitcoin koers begon op 2 februari aan een neerwaartse beweging nadat de BTC koers de $9.400 testte. Daar werd de koers echter afgewezen met als gevolg dat de koers terugzakte en uiteindelijk support vond bij $9.078. Vanaf dat prijspunt kon BTC weer stijgen.

De koers versnelde uiteindelijk flink en brak zonder al te veel moeite door de weerstand bij $9.400 en uit de gisteren benoemde bull flag. Een high werd neergezet vlak onder de weerstand bij $9.800. Daarmee is de eerste test van de $9.800 van dit jaar een feit.

Op de 4-uurs grafiek toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een toenemend opwaarts momentum. De Relative Strength Index (RSI) staat daarnaast op het randje van het overbought-gebied. Mocht bitcoin verder stijgen dan zou de RSI dus in het overbought-gebied terechtkomen.

Op de uurlijkse grafiek is te zien dat bitcoin na het bereiken van de weerstand bij $9.800 even terugzakte naar de $9.600. Hier ondervond de koers sinds 28 januari al een aantal keren weerstand. Nu zou dit prijsniveau dus als steun kunnen fungeren in de situatie dat bitcoin retraced.

Onder de $9.600 is de $9.400 echter een belangrijke support. Dit is namelijk het prijsniveau waar bitcoin lange tijd vlak onder handelde. Omhoog kijkend blijft de  $9.800 voor nu het belangrijkste weerstandsniveau. Een doorbraak door dit prijsniveau zou een versnelling richting de psychologische grens van $10.000 kunnen betekenen.