De bitcoin (BTC) koers vormde de afgelopen dagen hogere lows maar lagere highs. Hiermee leek een uitbraak een van de mogelijkheden te zijn, iets wat uiteindelijk inderdaad is gebeurd. De prijs van bitcoin is op het moment van schrijven $8.633 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren was te lezen dat de BTC koers zich in de punt van een symmetrische driehoek bevond, waarmee een uitbraak steeds dichterbij leek te komen. Gisterochtend rond 10 uur brak de koers aan de bovenzijde van het patroon uit. Dit leidde uiteindelijk tot een stijging tot $8.649 waarna bitcoin begon te consolideren rond het huidige prijsniveau.

Kijken we naar de 4-uurs grafiek dan is goed te zien dat de opwaartse beweging samenging met twee bullish signalen op de Relative Strength Index (RSI) en Moving Average Convergence Divergence (MACD). Zo vormde de MACD gisterochtend al een bull cross. De RSI steeg uiteindelijk aan het begin van de middag door de 50 heen.

Voor nu blijft het momentum op de 4-uurs grafiek opwaarts. De MACD toont een nog versnellend momentum, wat mogelijk in de komende uren kan veranderen aangezien BTC de afgelopen uren consolideerde. De RSI staat stevig in het bullish-gebied op 63.

Kijkend naar de dagelijkse grafiek dan is te zien dat het neerwaartse momentum op de MACD aan het afnemen is en dat de RSI in het bullish-gebied blijft staan. Gezien de huidige situatie zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden.

De eerstvolgende weerstandszone bevindt zich bij $8.800. Hierboven kan het een hele klus worden voor de bulls om bitcoin te laten stijgen. Zo bevindt de 200-dagen Moving Average (MA) zich op dit moment op $8.916. Hierboven kan de $9.000 daarnaast voor weerstand zorgen. Support kan gevonden worden bij $8.500, mocht bitcoin opnieuw terugzakken.