Bitcoin (BTC) heeft opnieuw een flinke stap omhoog gezet en kon daarmee door de weerstandszone heen breken waar het sinds 17 januari vlak onder handelde. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op cryptocurrency-exchange Coinbase $9.076.

De afgelopen dagen vormde de bitcoin koers steeds hogere lows maar ook lagere highs. De bulls hadden moeite om door de $9.000 heen te breken nadat elke test vrij hard werd afgeslagen. De $8.800 vormde hierbij een belangrijke support. Op de uurlijkse grafiek kan door de steeds hogere lows en lagere highs een symmetrisch driehoekspatroon getekend worden.

Afgelopen nacht, rond 1 uur, kwam BTC in de punt van dit patroon aan. De koers brak uiteindelijk aan de bovenzijde van de driehoek uit, wat tot een versnelling leidde. Een high werd uiteindelijk gevormd bij $9.194 op Coinbase vanaf waar de koers weer iets terug corrigeerde.

De $9.000 lijkt echter vooralsnog stand te houden. Op de 4-uurs grafiek klom de Relative Strength Index (RSI) dankzij de recente stijging even het overbought-gebied binnen, maar dankzij de kleine correctie kon de RSI weer iets terugzakken. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) vormt daarnaast mogelijk een bullish cross.

Op de dagelijkse grafiek is daarnaast te zien dat bitcoin nog niet helemaal uit de gevarenzone is. Daar vormt de 200-dagen Moving Average (MA) namelijk op dit moment nog een hindernis. Deze lijn bevindt zich op ongeveer $9.050. Mocht de koers stand weten te houden boven de $9.000 en de 200-dagen MA kunnen doorbreken, dan is het volgende doelwit de $9.400.

Boven de $9.400 is de $10.000 het volgende obstakel. Vele analisten noemen de $10.500 echter als belangrijkste weerstandszone. Hier vormde bitcoin namelijk in oktober zijn laatste high op de langere termijn. Een hogere high dan $10.500 is dus nodig om de neerwaartse trend van de lange termijn officieel te doorbreken.