De afgelopen 24 uur waren bullish voor bitcoin (BTC). De koers kon doorstomen door de weerstandszone bij $8.800 en kon vervolgens door de 200-dagen Moving Average (MA) breken. Op dit moment is het echter afwachten of de koers ook de $9.000 kan breken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.004 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren begon de bitcoin koers aan het begin van de middag aan een nieuwe opwaartse beweging nadat het een aantal uren zijwaarts handelde. Hiermee kon bitcoin rond het begin van gisteravond de $8.800 bereiken en deze zonder al te veel moeite doorbreken. Het volgende obstakel lag vervolgens bij $8.917; de 200-dagen MA.

Hier zakte de BTC koers even terug maar kon het uiteindelijk een bounce maken en weer verder stijgen. Het hoogtepunt van de stijging tot nu toe is $9.059 waarmee het er dus op lijkt dat de bulls de koers door de $9.000 proberen te drukken.

Wel zakt de koers nu enigszins terug na het bereiken van deze high. Dat is op zich niet onverwachts aangezien de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek in het overbought-gebied terechtkwam na deze forse stijging. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast een afnemend opwaarts momentum. Op deze tijdsframe is het dus mogelijk dat de koers even rustig aan doet in de vorm van consolidatie of een correctie.

Op de dagelijkse grafiek ziet het plaatje er enigszins bullish uit. Zo staat de RSI met 65 stevig in de bullish zone en staat de MACD op het punt om een bull cross te vormen. Of dit uiteindelijk tot een verdere stijging zal leiden is mede afhankelijk van een eventuele overtuigende doorbraak van de $9.000.

De $9.000 is daarom op dit moment nog steeds belangrijk om in de gaten te houden. Een overtuigende doorbraak door dit prijsniveau maakt de weg vrij naar het volgende obstakel bij $9.400. Zakt de koers verder terug dan kan de 200-dagen MA of de $8.800 mogelijk steun bieden.