De bitcoin (BTC) koers handelde vorige week nog vooral zijwaarts, echter kwam daar zo rond 12 november verandering in. De neerwaartse trend lijkt zich voort te zetten en de dalende trendlijn houdt tot nu toe nog stand. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken omtrent bitcoin en de technische indicatoren die mogelijk een beter beeld kunnen geven van de richting van de BTC koers. 

Op het moment van schrijven handelt bitcoin binnen een dalend trendkanaal. Dit is een patroon dat te herkennen is aan een dalende weerstands- en support-lijn die parallel aan elkaar naar beneden lopen. De BTC koers kaatste meerdere keren van deze twee lijnen waarmee de richting van de koers de afgelopen week neerwaarts was. 

De laatste keer dat de BTC koers de weerstandslijn testte was gisteravond waar het na de $8.637 bereikt te hebben terugzakte. Bitcoin lijkt op dit moment support te vinden bij $8.400 echter nadert de dalende trendlijn die BTC sinds eind oktober vormt. 

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.451 op cryptocurrency-exchange Coinbase. De eerstvolgende support ligt bij $8.400 met een belangrijke support daaronder op $8.300 waar de support-lijn van het dalende trendkanaal zich bevindt, maar waar mogelijk ook support gevonden kan worden op basis van historische koersbewegingen. 

Mocht bitcoin weer gaan stijgen dan is de kans groot dat het weerstand tegenkomt bij $8.500 waar vlak boven op dit moment de dalende trendlijn zich bevindt. Verder omhoog ligt een belangrijke weerstandszone bij $8.700. 

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) moeite heeft om boven de 50 uit te komen. Op dit moment staat deze op 40. Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de RSI de dalende trend, waarmee het vorige week de 50 doorkruiste, voortzet. 

Op de 4-uurs grafiek laat de MACD een lichte opwaartse beweging zien, echter is er geen overduidelijke beweging omhoog. Op de dagelijkse grafiek zet de MACD de dalende trend die het vorige week inzette, voort.