De koers van bitcoin (BTC) is weer iets in waarde gestegen nadat het er eerder nog even op leek dat BTC terug zou gaan zakken. De koers nadert hiermee op dit moment de weerstandszone bij $8.800. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.732 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren was te lezen dat bitcoin sinds 7 januari binnen een stijgend trendkanaal handelt. Na de dump op 19 januari, die BTC terugbracht van de weerstandslijn naar de support-lijn van dit patroon, handelde bitcoin vooral zijwaarts. Gisteren leek het er echter even op dat bitcoin aan de onderzijde uit zou gaan breken.

Zo werd een low gevormd bij $8.465 maar kon de koers snel herstellen waarmee het weer binnen het stijgende trendkanaal terechtkwam. Het leek hier dus om een fake-out te gaan. Met bitcoin terug in het stijgende trendkanaal, stijgt de koers gestaag richting de $8.800.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) door de 50 is gebroken dankzij de recente opwaartse beweging. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) staat daarnaast op het punt om een bull cross te vormen. Op de dagelijkse grafiek staat de RSI nog altijd sterk in de bullish zone.

Hiermee komt de weerstand bij $8.800 steeds dichterbij en kan er mogelijk de komende uren al een test plaatsvinden. Mocht deze test succesvol zijn dan zal het prijsniveau van $9.000 het volgende obstakel zijn. Hier zal de koers waarschijnlijk opnieuw sterke weerstand tegen komen. Zo bevindt de 200-dagen Moving Average (MA) zich precies op dit punt. De vorige keer dat bitcoin hier aankwam, zorgde dit voor de dump van 19 januari.

Bij een verdere daling zou de $8.400 steun kunnen bieden. Een stukje omhoog, bij ongeveer $8.650, ligt daarnaast de support-lijn van het eerdergenoemde stijgende trendkanaal.