De bitcoin (BTC) koers lijkt nog steeds moeite te hebben met het doorbreken van de weerstand bij $8.800. Eergisteren leek het even zover te komen, echter handelt bitcoin vooralsnog in de buurt van de $8.800 na hier eerder nog even onder te zijn gedoken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.793 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

24 uur geleden zakte bitcoin aanvankelijk nog even terug onder de $8.800 om vervolgens weer iets te stijgen. Aan het begin van de middag bereikte bitcoin zodoende een high van $8.925 op Coinbase waarna de koers opnieuw daalde. Nu lijkt bitcoin echter weer te kunnen stijgen.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat het opwaartse momentum volgens de Moving Average Convergence Divergence (MACD) afneemt. Het bull cross dat op 28 februari werd gevormd kan daarom overgaan in een bear cross. De Relative Strength Index (RSI) blijft vooralsnog boven de 50 staan nadat deze op 2 maart doorbroken kon worden.

De indicatoren op de dagelijkse grafiek zien er weer iets beter uit. Zo toont de MACD een verder afnemend neerwaarts momentum en lijkt de RSI weer wat te kunnen stijgen. Van een doorbraak van de 50 is echter nog geen sprake, de RSI staat nu op 42.

Op basis van de huidige situatie zijn de volgende prijszones belangrijk om in de gaten te houden. Op dit moment lijkt de vooralsnog $8.800 weerstand te bieden. Mocht bitcoin hier de komende 24 uur bovenuit kunnen breken dan ligt het volgende obstakel bij $9.000. Zakt bitcoin verder terug dan zou de 200-dagen Moving Average (MA) bij $8.720 steun kunnen bieden. Hieronder bevindt de volgende supportzone zich bij $8.500.

Het blijft dus onzeker op de markt, wat ook te zien is aan de altcoin-koersen. Ethereum (ETH) daalt 1,3% in waarde en is nu $225,80 waard, Ripple (XRP) is op dit moment precies evenveel waard als 24 uur geleden en blijft daarmee op een waarde van $0,2360 staan. Tot slot zien we litecoin (LTC) in de plus staan, al is het een kleine 0,1%. Litecoin is hiermee $60,82 waard.