Gisteren was op SATOS te lezen dat de bitcoin (BTC) koers niet door de weerstand bij $6.400 kon breken en terugzakte tot aan de stijgende trendlijn. Daar heeft bitcoin uiteindelijk steun kunnen vinden. Vanaf de trendlijn werd weer een nieuwe opwaartse beweging ingezet waarmee deze keer wel de weerstand bij $6.400 werd gebroken.

Bitcoin handelde al een tijdje in een symmetrisch driehoekspatroon. Deze formatie is te herkennen aan de steeds lagere highs en hogere lows. Gisteren bevond bitcoin zich bij de supportlijn van de driehoek. Op dat moment was het mogelijk dat bitcoin aan de onderzijde uit zou breken en mogelijk sterk zou gaan dalen.

Uiteindelijk lijkt het tegenovergestelde te zijn gebeurd. Bitcoin bleef boven de supportlijn en steeg daarnaast ook door de weerstandszone bij $6.400. Bovendien werd de 4-uurs 100-Moving Average (MA) gebroken. Op dit moment lijkt bitcoin daarnaast aan de bovenzijde uit te breken. BTC wordt op cryptocurrency exchange Coinbase nu voor $6.745 verhandeld.

Kijken we naar de 4-uurs grafiek dan zijn er een aantal bullish signalen te zien in combinatie met de mogelijke uitbraak. De Relative Strength Index (RSI) is weer boven de 50 terechtgekomen en bevindt zich nu stevig in het bullish gebied. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast een toenemend opwaarts momentum.

Op de dagelijkse grafiek komt de RSI steeds dichter bij de 50. Bij een verdere stijging zou de 50 doorbroken kunnen worden, wat een bullish signaal zou zijn. De MACD toont ook op dit tijdsframe een toenemend opwaarts momentum. Gezien de huidige stand van zaken zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden voor vandaag.

Met de $6.400 doorbroken ligt het volgende obstakel mogelijk bij $6.800. Hierboven zou weerstand gevonden kunnen worden bij $7.000. Mocht bitcoin toch weer terugzakken dan zou de $6.800 nu juist steun kunnen bieden. Hier bevindt zich op dit moment ook de 4-uurs 100-MA.