Gisteren was al te zien dat de bitcoin (BTC) koers de consolidatie voortzet. Ook de afgelopen 24 uur was dit het geval met bitcoin opnieuw vlak onder het weerstandsniveau waar het al een tijdje mee stoeit. De rest van de cryptomarkt laat daarnaast op dit moment tevens groene cijfers zien.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $5.429 op cryptocurrency exchange Coinbase. Gistermiddag rond 14:00 steeg BTC relatief gezien flink in waarde. Binnen een uur steeg de grootste cryptocurrency van $5.000 naar ongeveer $5.420 op Coinbase. Hierna volgde een korte daling maar bitcoin kon vervolgens weer licht stijgen. Zodoende handelt bitcoin nu vlak onder de $5.400 waar naar verwachting weerstand gevonden kan gaan worden.

Op de 4-uurs grafiek zijn mogelijk een aantal bullish signalen waar te nemen. Zo is de Relative Strength Index (RSI) nu wel door de 50 gebroken. De RSI toont daarnaast een lichte stijgende trend. Het bull cross op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) blijft vooralsnog intact. Sinds de low bij $3.858 op 13 maart zit de BTC koers in een opwaartse trend. Een trendlijn zou bij ongeveer $5.200 voor steun kunnen zorgen.

Zoomen we iets uit dat is te zien dat de RSI op dit tijdsframe bijna uit het oversold gebied is geklommen. Het neerwaartse momentum op de MACD neemt daarnaast verder af. Mocht bitcoin de stijgende trendlijn blijven volgen dan zou de MACD een bull cross kunnen gaan vormen.

Op dit moment blijft het prijsgebied tussen $5.500 en $5.600 belangrijk. Hier ondervond bitcoin al meerdere keren weerstand. Daarnaast is er dus een stijgende trendlijn die op dit moment bij $5.200 juist voor steun kan zorgen.

Kijken we naar de rest van de cryptomarkt dan zijn ook daar stijgingen te zien. Zo staat ethereum (ETH) 3,5 procent in de plus waarmee het nu $117,50 waard is. Ripple (XRP) kon 1,3 procent stijgen en is nu $0,1463 waard. Een opvallende stijger is litecoin (LTC). De nummer 6 staat bijna 4 procent in de plus en is $35,50 waard.