Terwijl bitcoin (BTC) de afgelopen dagen nog boven de $9.000 handelde, zakte de bitcoin koers gisteren aan het eind van de middag plotseling sterk terug. Hiermee lijkt de weerstand bij $9.175 nog te groot voor verdere stijgingen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.718 op cryptocurrency exchange Coinbase.

De afgelopen dagen vond bitcoin meerdere keren weerstand bij $9.175. Vervolgens zakte de koers een aantal keren terug om support te vinden bij $9.000. Aan die zijwaartse beweging is dus gisteravond een einde gekomen. Toen zakte BTC namelijk opeens hard terug na een nieuwe poging om de $9.175 te doorbreken.

Uiteindelijk kwam de koers weer onder de $9.000 en $8.800 terecht. Daar handelt het op dit moment nog vlak onder. Met de zijwaartse beweging van de afgelopen dagen toonde de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek al een beetje dat het momentum afnam. De RSI is nu door de 50 gezakt en ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) geeft als gevolg van de correctie nu een bearish signaal.

Op de dagelijkse grafiek was gisteren te zien dat er mogelijk een aantal bullish signalen bevestigd zouden kunnen worden in de situatie dat de BTC koers uit kon breken. Deze signalen blijven opnieuw uit. De RSI kon niet door de 50 breken en de MACD toont weer een neerwaarts momentum.

Gezien de huidige situatie zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden. Op dit moment lijkt de dichtstbijzijnde suppot de 200-dagen Moving Average (MA) te zijn. Deze bevindt zich ongeveer op $8.690. Hieronder vormt de $8.500 een belangrijke steun. Omhoog kijkend is de $8.800 weer het eerstvolgende obstakel voor de bulls.