Gisteren handelde bitcoin (BTC) vlak onder de weerstandszone bij $6.400. De afgelopen 24 uur heeft de bitcoin koers hier niet doorheen kunnen breken en is BTC opnieuw teruggezakt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $5.855 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Sinds 19 maart hebben de bulls vier keer geprobeerd om de koers door de $6.400 heen te breken. Een keer kwam het tot een stijging tot $7.000, maar deze uitbraak bleek niet duurzaam. Na de vierde test van de $6.400, gisteren, zette de koers opnieuw de daling in.

Uiteindelijk werd een low van $5.678 bereikt. Hier bevindt zich een stijgende trendlijn die de BTC koers sinds 13 maart vormt. Mogelijk wordt de komende uren al duidelijk of de koers hier boven blijft handelen of dat er een verdere daling zal plaatsvinden.

Kijken we naar de 4-uurs grafiek dan zijn er een aantal bearish signalen te zien. De Relative Strength Index (RSI) is als gevolg van de recente daling onder de 50 terecht gekomen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) laat op zijn beurt een bear cross zien. Op dit tijdsframe is de situatie daarom bearish getint.

Op de dagelijkse grafiek waren eerder mogelijk wat bullish signalen te zien. Vooralsnog zijn deze nog niet overtuigend bevestigd. Zo bevindt de RSI zich nog onder de 50 en is het zelfs iets terug gezakt als gevolg van de recente daling. Het bull cross op de MACD is vooralsnog intact met een licht toenemend opwaarts momentum.

Gezien de situatie op dit moment zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden. Bij ongeveer $5.700 kan steun gevonden worden in de vorm van de stijgende trendlijn. Hier bevindt zich ook de 4-uurs 50-Moving Average (MA) op dit moment. In het prijsgebied tussen $5.600 en $5.400 ligt verder een belangrijk support gebied. Mocht de koers de stijgende trendlijn blijven volgen dan ligt op $6.400 het eerstvolgende obstakel.