Het coronavirus breidt zich steeds verder uit en de financiële markten leiden flink onder de gevolgen hiervan. Volgens Su Zhu, CEO van Three Arrows Capital, zou bitcoin (BTC) mogelijk kunnen gaan profiteren van de aankomende financiële crisis. In een tweet legt hij uit waarom bitcoin mogelijk zelfs naar de $50.000 kan stijgen.

Naast de traditionele aandelenmarkten kreeg ook bitcoin enorme klappen te verduren. De low van $3.858 op cryptocurrency exchange Coinbase zal je niet ontgaan zijn. Ook fiat-valuta wereldwijd krijgen klappen.

Zo zagen sommige opkomende markten hun valuta met 20 tot 30 procent afnemen in de afgelopen maanden. Het coronavirus lijkt hier een van de oorzaken van te zijn. Naast de afnemende waarden van deze valuta lijkt in sommige gevallen zelfs staatsbankroet een van de mogelijkheden te worden. Hierdoor zouden beleggers in deze markten mogelijk besluiten te vluchten, en bitcoin kan als een van de vluchtroutes gezien worden.

In een tweet schrijft Zhu dat daarnaast ook de grotere valuta zoals de dollar minder waard zullen gaan worden als gevolg van een toenemende inflatie. Al met al zou bitcoin als veilige haven hierdoor flink in waarde kunnen gaan stijgen. Hij schrijft het volgende:

“Dit is in theorie het moment waarop Bitcoiners hebben gewacht

Verschillende EM-markten (opkomende markten) prijzen nu een aanzienlijk risico in voor overheden die failliet gaan

De USD zelf heeft een inflatoire koers ingezet en het zal moeilijk zijn om daar van af te wijken

Als de $BTC-markt deze lvls vasthoudt, is 50K relatief snel mogelijk”

Vanochtend was op SATOS te lezen dat de bitcoin koers mogelijk een licht herstel toont. Naast bitcoin laten ook altcoins als ethereum (ETH) en litecoin (LTC) stijgingen zien.