Na de uitbraak boven de weerstandszone bij $8.800 consolideert de bitcoin (BTC) koers nu vlak onder de $9.000. Deze weerstand werd de afgelopen 24 uur twee keer getest maar tot een uitbraak kwam het niet. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.890 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Bitcoin kon na de doorbraak van de $8.800 doorstomen tot aan $9.000. Hier was de weerstand sterk, zoals al werd verwacht door verschillende analisten. Het gevolg was dat de BTC koers afsloeg en terugzakte tot aan de support bij $8.800. De prijsschommeling van $9.000 naar $8.800 gebeurde de afgelopen 24 uur twee keer. Bitcoin kwam vanochtend vroeg opnieuw aan bij de eerdergenoemde support.

Deze support lijkt het vooralsnog te houden nu BTC weer begint te stijgen. Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) in het bullish gebied staat maar dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) geen duidelijke op of neerwaartse beweging toont.

Zoomen we uit naar de dagelijkse tijdsframe dan is te zien dat ook hier de RSI nog stevig in het bullish gebied staat. De MACD toont daarnaast een opwaarts momentum. Om dit opwaartse momentum voort te kunnen zetten dienen de bulls de BTC koers echter door de $9.000 te drukken.

De weerstand is hier naar verwachting sterk doordat de koers hier in het verleden vaker moeite had. Bovendien bevindt de 200-dagen Moving Average (MA) zich vlak boven dit prijsniveau op $9.060. Mocht bitcoin de huidige opwaartse beweging die op de uurlijkse grafiek te zien is, voortzetten dan is het mogelijk dat de koers de $9.000 vandaag opnieuw test.

De $8.800 blijft vooralsnog een belangrijke support. Hier vond bitcoin de afgelopen 24 uur dus al drie keer support. Zakt bitcoin hier doorheen dan zal het prijsniveau van $8.400 de eerstvolgende belangrijke support zijn.