Op 10 januari kon de bitcoin (BTC) koers weer terug boven de $8.000 herstellen. Daar handelt bitcoin op dit moment nog steeds boven, echter lijkt er moeite te zijn om verder te stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.130 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De afgelopen 24 uur heeft bitcoin een swing gemaakt die het naar een high van $8.290 bracht. Daar werd echter opnieuw weerstand ondervonden, zoals dat ook gebeurde nadat bitcoin weer boven de $8.000 kon herstellen, op 11 januari. Het gevolg was een nieuwe test van de support bij $8.000.

Deze lijkt het vooralsnog te houden nu bitcoin een nieuwe stuiter vanaf dit prijsniveau maakt. Daardoor is de bitcoin koers sinds afgelopen nacht iets in waarde gestegen. Op de 4-uurs grafiek blijft de Relative Strength Index (RSI) boven de 50 staan. Wel is er een lichte neerwaartse trend waar te nemen nu de koers moeite lijkt te hebben om verder te stijgen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) laat op dit tijdsframe geen duidelijk op- of neerwaarts momentum zien.

Zoomen we uit naar de dagelijkse grafiek dan valt te zien dat de RSI ook hier nog boven de 50 staat. De RSI staat op dit moment op 62 maar mocht de koers de komende dagen verder terugzakken dan zal ook hier een dalende trend te zien zijn. De MACD toont op zijn beurt een lichte afname in het opwaartse momentum.

Op dit moment lijkt de grootste weerstand te liggen in de zone tussen de $8.300 en $8.400. Een doorbraak door dit prijsniveau zou positief zijn en zou ervoor kunnen zorgen dat BTC versnelt. In dat geval zal de eerstvolgende weerstandszone bij $8.700 gevonden kunnen worden. In dit gebied ligt overigens ook de weerstandslijn van een dalend trendkanaal waarin BTC al sinds juni 2019 inzit; de weerstand hier zal dus naar verwachting sterk zijn.

Omlaag kijkend blijft de $8.000 vooralsnog een belangrijke support voor de korte termijn. Al twee keer bood dit niveau steun en een doorbraak hier doorheen zou een versnelling richting de $7.800 en $7.600 kunnen betekenen.