De bitcoin (BTC) koers zakte eergisteren behoorlijk terug en bereikte uiteindelijk de support bij $8.500. Daar werd steun gevonden waarna de bitcoin weer kon herstellen. De afgelopen 24 uur bleef bitcoin in de buurt van de $8.800 handelen met een enkele stijging naar de volgende weerstand bij $9.000. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.775 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Te beginnen met het koersverloop van de afgelopen 24 uur. Gisteren handelde bitcoin vlak onder de $8.800 maar in de loop van de middag kon de koers hier bovenuit breken. Tegen het einde van de middag bereikte bitcoin zodoende de weerstand bij $9.000 waarna de koers weer terugzakte. Deze keer werd steun gevonden bij $8.800 waar de koers op dit moment nog steeds in de buurt handelt.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op het punt staat een bull cross te vormen. Hiervoor zijn echter op dit moment nog wel verdere stijgingen nodig. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich daarnaast nog net in het oversold gebied.

Op de dagelijkse grafiek blijft het plaatje vooralsnog bearish. Zo bevindt de RSI zich in de bearish zone op 38 en toont de MACD een versnellend neerwaarts momentum. De situatie blijft daarom op deze tijdsframe nog onzeker.

Op basis van de huidige situatie zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden. Bitcoin bevindt zich op dit moment bij de $8.800 waar ook de 200-dagen Moving Average (MA) zich bevindt. Zakt bitcoin hier doorheen dan kan de $8.500 opnieuw steun bieden. Omhoog ligt de eerstvolgende weerstand bij $9.000.