De afgelopen 24 uur is de bitcoin (BTC) koers aanzienlijk teruggezakt en zakte het zelfs door de belangrijke support bij $7.000. Deze daling duurde echter niet lang en bitcoin kon daardoor weer boven dit prijsniveau uitstijgen na een mooie stuiter. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.301 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

BTC toonde sinds 23 december, toen de koers de $7.600 voor het laatst kon testen, geen al te grote koersbewegingen meer. De trend was neerwaarts maar de koers kon lange tijd boven de $7.000 blijven. Daar kwam gisteren aan het eind van de middag verandering in.

Toen dook de BTC koers namelijk onder de $7.000. Een low werd uiteindelijk bij $6.854 neergezet waarna de koers plotseling sterk begon te stijgen. Het lijkt er dus op dat veel bulls in dit prijsgebied aasden op een mooie entry. 

Het gevolg was een sterke opwaartse beweging waarmee bitcoin van 3 uur afgelopen nacht tot 11 uur vanochtend flink kon stijgen. Binnen dit tijdsbestek wist BTC te stijgen van de low van $6.854 tot een high van $7.362 op Coinbase, een stijging van meer dan $500 in waarde dus. Nu lijkt de koers echter op weerstand te stuiten.

Die weerstand lijkt bij $7.300 te liggen, een prijszone waar de koers in het verleden vaker moeite heeft gehad. Daarnaast kan vanaf eind oktober tot en met de high van vanochtend een dalende trendlijn getekend worden. In die periode zorgde deze trendlijn al ongeveer vier keer voor een neerwaartse beweging.

Op de 4-uurs grafiek tonen de Moving Average Convergence Divergence (MACD) en de Relative Strength Index (RSI) beiden bullish signalen. Of de koers de komende uren en dagen verder zal stijgen is afhankelijk van de eerdergenoemde trendlijn en de bovenliggende weerstanden bij $7.600 en $7.800. Bij een nieuwe daling blijft de $7.000 een belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden.