De afgelopen 24 uur zag bitcoin (BTC) een klein herstel, echter was er ook weer sprake van een kleine correctie nadat de bitcoin koers boven de $8.000 kon klimmen. De situatie blijft hiermee onzeker op de cryptomarkt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.850 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Te beginnen met het koersverloop van de afgelopen 24 uur. Op de uurlijkse grafiek is te zien hoe de BTC koers gisterochtend even kon stijgen en tot een high van ongeveer $8.150 kon komen. Na een aantal uren hier onder te hebben gehandeld dook de koers opnieuw onder de $8.000 en kon het steun vinden bij $7.800.

De koers steeg vanaf dat prijsniveau terug naar de $8.000 waar het deze keer direct weer afsloeg naar beneden. Op dit moment handelt bitcoin dus vlak boven de support bij $7.800. De komende uren zullen bepalend zijn of BTC verder terugzakt of binnen de range van $8.000 en $7.800 blijft handelen.

Op de 4-uurs grafiek zijn de volgende dingen te zien. De Relative Strength Index (RSI), die lange tijd in het oversold gebied stond, is nu uit dit oversold gebied geklommen. Tegelijkertijd lijkt de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bull cross te vormen.

Op de dagelijkse grafiek is de situatie nog steeds onzeker. Zo toont de MACD een versnellend neerwaarts momentum. De RSI bevindt zich daarnaast nog diep in de bearish zone op 32. Bij verdere dalingen zou de RSI op dit tijdsframe in het oversold gebied terecht kunnen gaan komen.

Gezien de huidige situatie zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden. De eerstvolgende support-zone is de $7.800. Zakt bitcoin hier doorheen dan ligt de volgende belangrijke support bij $7.600. Omhoog vormt de $8.000 het eerstvolgende obstakel.