Gisteren wist de bitcoin (BTC) koers support te vinden bij $7.400 nadat het de daling had ingezet. De bulls wisten de koers vervolgens weer omhoog te drukken en opnieuw de weerstand rondom het prijsgebied bij $7.500 te testen. Op dit moment bevindt de BTC koers zich vlak onder dit prijsgebied en blijft een uitbraak nog altijd mogelijk. 

Uurlijkse grafiek

Op de uurlijkse grafiek is te zien hoe bitcoin na de stuiter van gisterochtend weer aan het eind van de middag terug wist te stijgen naar de $7.500. Hier bleef de BTC koers sindsdien vlak onder handelen.

Op dit moment bevindt BTC zich nog steeds vlak onder dit prijsniveau. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.489 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Bitcoin handelt op dit moment boven de 200- en 100-uurs Moving Average (MA)-lijnen.

4-uurs en dagelijkse grafiek

De Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek staat nog altijd boven de 50 en wist na de dip van gisteren naar $7.400 weer te stijgen. De RSI staat daarmee nu op 56. De MACD geeft een mogelijk signaal van afnemend momentum. De signaallijn beweegt zich steeds dichterbij de MACD-lijn waarmee een bearish cross-over mogelijk is. 

Op de dagelijkse grafiek is de RSI iets gestegen ten opzichte van gisteren en staat nu op 45. De MACD lijkt op zijn beurt een bullish cross-over te hebben bevestigd. Mogelijk zal de komende uren al blijken of dit ook tot een daadwerkelijke stijging zal leiden. 

Resistance- en support-niveau’s

Voordat de bulls die stijging kunnen realiseren moeten zij eerst het eerstvolgende obstakel doorbreken, dat nog steeds rondom het prijsgebied van $7.500 ligt. In het geval dit prijsniveau wordt doorbroken dan is het mogelijk dat BTC door stijgt richting de $7.700. 

In een situatie waarin de koers vanaf dit punt opnieuw terugzakt dan zou de $7.400 weer voor steun kunnen zorgen. Houdt deze support het niet dan ligt de volgende support ongeveer bij $7.100. Echter is het mogelijk dat BTC support vindt bij de 4-uurs 100-MA welke zich op dit moment bij $7.350 bevindt.