Nadat bitcoin (BTC) onder de $10.000 dook, bleken er vlak onder dit prijsniveau veel kopers klaar te staan. Het gevolg is een sterk stijgende koers waarbij bitcoin veel altcoins met zich mee omhoog trekt.

Dat bitcoin de altcoins met zich mee trekt valt af te lezen aan CoinMarketCap. De top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie kleurt namelijk volledig groen. De grootste stijger van dit moment is EOS met +10,6% in de afgelopen 24 uur en een huidige waarde van $4,61.

Bitcoin staat 3,7% in de plus en is daarmee nu weer $10.098 waard. De dalende trendlijn van de afgelopen dagen werd gisteren gebroken wat tot een sterke stijging tot boven de $10.000 leed. De koers vond uiteindelijk weerstand vlak onder de $10.200.

Op dit punt bevindt zich momenteel de 200-Moving Average op de uurlijkse grafiek. Daarnaast vormde dit prijspunt eerder ook al meerdere keren support en resistance. Kortom, een belangrijk punt om te doorbreken voordat verdere stijgingen plaats kunnen vinden.

Sinds de correctie doen verhalen de ronde dat de stijgingen van de afgelopen periode een “echo zeepbel” zou kunnen zijn van de zeepbel van 2017. Dit zou betekenen dat de koers nog een stuk verder zal gaan dalen. De analist Alex Krüger is het hier niet mee eens. Hij ziet namelijk op fundamenteel vlak grote verschillen:

“Er is mij gevraagd of ik bitcoin als een bubbel zie, volgens de tweet “Echo Bubble” hieronder. Ik zie dit niet. Fundamentals staan voorop. Er is echte vraag naar $BTC van HNWI, Family Offices, handelaren, libertariërs, marktmakers, hefboomfondsen en anderen.”