De koers van bitcoin (BTC) heeft gisteren geen verdere stijging meer kunnen maken nadat het een belangrijke weerstandszone tot drie keer kon testen. Wel blijft het vooralsnog in de buurt van dit prijsniveau. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.695 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De richting van de BTC koers was de afgelopen 24 uur zijwaarts nadat het twee dagen geleden nog flink kon stijgen. Sindsdien biedt het prijsniveau bij $8.800 forse weerstand en de bulls zijn er tot op heden nog niet in zijn geslaagd om deze weerstand te doorbreken. Bovendien zijn er, in tegenstelling tot gisteren, op de 4-uurs grafiek mogelijk wat bearish signalen te zien.

Zo lijkt het momentum enigszins af te nemen nu de Relative Strength Index (RSI) afneemt. Waar de eerste test van de $8.8000 de RSI nog in het overbought-gebied bracht, kon de RSI niet op dezelfde hoogte komen na de tweede test van de koers. Bovendien vormt de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bearish cross. Het opwaartse momentum van de afgelopen dagen lijkt dus enigszins af te nemen.

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat het bull cross op de MACD nog intact is, maar dat het momentum af begint te nemen. De RSI staat met een waarde van 67 echter nog stevig in het bullish gebied. Zoomen we nog een stukje uit, naar de wekelijkse grafiek, dan valt op dat zowel op de RSI als de MACD bullish signalen te zien zijn. De RSI is onlangs door de 50 gebroken en de MACD staat op het punt een bullish cross te vormen.

Voor de kortere termijn blijft het beeld echter hetzelfde als gisteren; de $8.800 vormt het eerstvolgende obstakel voor de BTC koers. Mocht er een daling plaatsvinden dan zou de $8.400 mogelijk steun kunnen bieden.