De bitcoin (BTC) koers is na de ‘pump-en-dump’ van gisteren weer iets herstelt en handelt nu vlak onder het weerstandsniveau waar het al sinds begin december mee stoeit. Op de uurlijkse en 4-uurs grafieken van cryptocurrency-exchange Coinbase zijn daarnaast een aantal bullish signalen te zien. In dit artikel lees je alles over de laatste ontwikkelingen omtrent de BTC prijs.

Uurlijkse grafiek

Sinds de wilde prijsschommeling die bitcoin gisteren heeft doorgemaakt is de BTC koers weer iets herstelt. Na de dump werd support gevonden rond de $7.200 waarna de koers weer richting de $7.400 is gestegen. Daar blijkt de weerstand echter al een aantal uren te sterk te zijn.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.350 op Coinbase. De koers handelt boven de 100-uurs Moving Average (MA) maar vlak onder de 200-MA. Daarnaast lijkt bitcoin binnen een symmetrische driehoek te handelen, waarvan het zich nu vlak onder de weerstandslijn bevindt. 

Een uitbraak aan de bovenzijde zou een versnelling richting de volgende weerstandszone bij $7.700 kunnen inhouden. Een uitbraak aan de onderzijde kan de koers richting de $7.000 of zelfs $6.800 kunnen laten versnellen. 

4-uurs grafiek

Deze symmetrische driehoek is ook duidelijk zichtbaar op de 4-uurs grafiek. Daarnaast ligt de 4-uurs 100-MA precies op de weerstandslijn van dit patroon, wat voor extra weerstand kan zorgen. De supportlijn van het patroon ligt op dit moment ongeveer bij $7.190. 

Op de 4-uurs zijn een aantal mogelijke bullish signalen te zien. Zo is de Relative Strength Index (RSI) door de 50 heen gestegen en toont de MACD een bullish cross-over. Of dit uiteindelijk ook voor een uitbraak uit het patroon zal zorgen, zal mogelijk de komende uren duidelijk worden.

Op de dagelijkse grafiek laat de MACD daarnaast ook een bullish cross-over zien. Hier bevindt de RSI zich echter nog onder de 50 en staat deze op dit moment op 40 met een vooral zijwaartse beweging.