Gisteren kon de bitcoin (BTC) koers weer aardig stijgen nadat het support vond vlak boven de $10.100. De afgelopen 24 uur kon bitcoin zodoende weer richting de weerstand bij $10.400 stijgen waar de weerstand weer te sterk bleek. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.200 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Nadat bitcoin op 13 februari een nieuwe yearly high neerzette bij $10.500 kon de BTC koers deze stijging niet doorzetten. Hiermee kwam BTC weer onder het prijsniveau van $10.400 terecht. Uiteindelijk bood de $10.150 zoals verwacht steun.

De bitcoin koers kon zodoende weer terug naar de $10.400 stijgen. Daar bleef het een aantal uren vlak onder handelen om vervolgens opnieuw terug te zakken. Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) de afgelopen dagen meerdere malen steun kon vinden bij de 50. Op dit moment staat de RSI op 51. Het bear cross op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) blijft door de recente daling daarnaast intact nadat het bijna een bulls cross kon vormen.

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de 50- en 200-dagen Moving Average (MA)-lijnen bijna een zogenaamd golden cross vormen. Een golden cross vindt plaats wanneer de 50-dagen MA van onderen door de 200-dagen MA kruist. Dit wordt gezien als een belangrijk bullish signaal. Voordat het zover is dient de koers echter nog een stukje verder te stijgen de komende dagen.

Op de dagelijkse grafiek staat de RSI nog altijd stevig in het bullish gebied op 65. De MACD staat echter op het punt om een bear cross te vormen. Gezien de huidige situatie zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden.

Mocht bitcoin verder terugzakken dan kan eventueel steun gevonden worden bij $10.100 waar bovendien op dit moment ook de stijgende trendlijn zich bevindt. Zakt bitcoin hier doorheen dan komt de $9.800 weer in zicht. Hier bevindt zich op dit moment ook de 4-uurs 100-MA. Bij nieuwe stijgingen zal de $10.400 het eerste obstakel vormen. Hierboven zal de $10.600 de volgende hindernis zijn.