Terwijl de gehele top 20 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie rood kleurt, laat bitcoin (BTC) als enige een stijging zien. Als gevolg stijgt de bitcoin dominantie tot ongekende hoogtes en lijkt een altseizoen ver weg.

Bitcoin is de afgelopen dagen stap voor stap omhoog geklommen. De cryptocurrency wist de $13.100 te bereiken maar kwam daar sterke weerstand tegen. Na dit prijsniveau twee te hebben getest, stortte de koers in. Als gevolg handelt bitcoin nu op $12.423 na een magere stijging van 0,2% in de afgelopen 24 uur.

De bitcoin dominantie is de afgelopen dagen ook hard gestegen nadat de altcoins slecht presteerden. De bitcoin dominantie is het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie van de totale marktkapitalisatie. Op dit moment is de totale marktkapitalisatie van de cryptomartk $340,4 miljard. Bitcoins marktkapitalisatie staat op $221,2 miljard, wat 65.5% van het totaal is.

Dit niveau werd voor het laatst in april 2017 gezien, nog voor de periode waarin bitcoin tot de $20.000 wist te stijgen. De afgelopen 24 uur stroomde het meeste geld middels de stablecoin Tether (USDT) bitcoin in; $4,1 miljard. Investeerders zetten daarnaast $1,16 miljard en €191 miljoen om in bitcoins. 

De grootste daler onder de altcoins op dit moment is litecoin (LTC), dat 11,5% daalde in de afgelopen 24 uur en daarmee nu $106,2 waard is. Litecoin wist de afgelopen tijd flink in waarde te stijgen als gevolg van de aanstaande halving, die in augustus plaats gaat vinden. Dit heeft volgens veel analisten een positief effect op de litecoin (LTC) koers.