De koers van bitcoin (BTC) heeft de afgelopen 24 uur weinig bewegingen gemaakt. Een enkele keer dook bitcoin even omlaag, maar kon al snel weer herstellen boven de support-zone. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.170 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

In de nacht van 27 en 28 maart zakte bitcoin flink terug. De daling vond plaats nadat de BTC koers door de stijgende trendlijn zakte. Het gevolg was een waardevermindering van ongeveer $600 in enkele uren tijd. Uiteindelijk kon de koers steun vinden bij het prijsgebied van $6.200, waar BTC het grootste deel van de dag in de buurt bleef handelen.

Gisteren aan het eind van de middag zakte bitcoin even kort terug. Even leek het erop dat bitcoin ook door de support bij $6.200 zou zakken. Vlak boven de $6.000, bij $6.030 om precies te zijn, werd steun gevonden vanaf waar bitcoin weer kon herstellen tot boven de $6.200. De afgelopen uren lijkt de koers echter in een lichte neerwaartse trend te zitten waardoor bitcoin nu weer vlak onder de $6.200 handelt.

Op de 4-uurs grafiek staat de Relative Strength Index (RSI) in het bearish gebied op 38. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont een afnemend neerwaarts momentum.

De dagelijkse grafiek ziet er na de recente daling wat bearisher uit. De RSI lijkt weer te dalen nadat het eerder nog vlak in de buurt van de 50 kon komen. De MACD, waar op 21 maart een bull cross werd gevormd, toont een afnemend opwaarts momentum. De volgende prijsniveaus zijn belangrijk om in de gaten te houden gezien de huidige stand van zaken.

In de situatie waarin bitcoin verder terugzakt dan zijn er een aantal prijsgebieden waar steun gevonden kan worden. Op $5.950 ligt bijvoorbeeld de 4-uurs 100-Moving Average (MA). Niet ver daaronder ligt een zeer belangrijke zone, namelijk de 200-weken MA. Die bevindt zich op dit moment bij $5.570. Mocht bitcoin de komende 24 uur weer kunnen stijgen dan blijft de $6.400 het eerstvolgende obstakel.