De bitcoin (BTC) koers heeft de weg omlaag voortgezet. De duikvlucht bracht bitcoin uiteindelijk zelfs weer terug onder de $8.000. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.960 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Gisteren was al te zien dat de BTC koers flink corrigeerde. Op dat moment bevond de koers zich nog boven de 200-dagen Moving Average (MA) bij $8.690. Daar is bitcoin dus vrij snel doorheen gezakt waarna ook de 100-dagen MA het begaf.

Pas toen BTC onder de $8.000 dook en bij $7.690 een low vormde kon de koers weer wat steun vinden. Kortom, dit houdt in dat de koers sinds 7 maart is gedaald van ongeveer $9.200 naar $8.000!

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) al een tijdje voordat de koers corrigeerde in een neerwaartse trend zat. Op dit moment bevindt de RSI zich in het oversold gebied waarmee de kans groter wordt dat de bears uitgeput raken. Dit kan leiden tot een periode van consolidatie of een licht herstel. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast een versnellend momentum.

Op de dagelijkse grafiek toont de MACD ook een versnellend momentum nadat eerder nog een bull cross mogelijk leek te zijn. De RSI bevindt zich in het bearish gebied maar nog niet in het oversold gebied.

Op dit moment lijkt de $7.900 dus steun te bieden. Hier is te zien dat de koers licht kon stijgen. Wel blijven verdere dalingen op de langere termijn zeker mogelijk gezien de situatie op de dagelijkse grafiek.

De flinke correctie van bitcoin gaat gepaard met een heus slagveld in de cryptomarkt. Zo staat ethereum (ETH) maar liefst 10% in de min waarmee de grootste altcoin nu $207 waard is. Ripple (XRP) daalt met gelijke percentages naar een waarde van $0,2101. Ten slotte is te zien dat litecoin (LTC) het hardst daalt en 14,4% in de min staat. LTC is hiermee $50,5 waard.