Op de 1-uurs grafiek van BTC kunnen we de recente correctie zien die heeft plaatsgevonden. Deze beweging resulteerde in de bitcoin koers die door de support-lijn van een asymmetrische driehoek crashte die duidelijk zichtbaar was op de dagelijkse grafiek. Op dit moment vindt de koers steun bij $8.100.

Er lijkt niet genoeg koopdruk op de markt te ontstaan bij $8.100, waardoor het erop lijkt dat bitcoin verder zal dalen naar de support bij $7.200. Belangrijke supports liggen tussen de $7.400 en $7.150, wat waarschijnlijk een gebied zal zijn waar bitcoin vanaf stuitert en weer op gang komt.

Op de 1-daagse Bitcoin grafiek kunnen we de doorbraak van de asymmetrische driehoek ook duidelijk zien. De doorbraak vond plaats bij $9.400 en werd gevoed door een grote rode volumekaars. De huidige marktprijs rust op een sterke ondersteuningslijn, maar er lijkt niet genoeg koopdruk te zijn omdat de meest recente dagelijkse candle nog steeds erg rood is.

RSI is de afgelopen maanden voor het eerst op de dagelijkse chart volledig overbought. Dit betekent dat als je Bitcoin opnieuw wilt betreden, je de komende weken goed moet opletten voor een instapsignaal.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $7.979 na 5,5% in waar de te zijn gedaald.