Na een periode binnen een stijgend driehoekspatroon te hebben gehandeld is bitcoin (BTC) uitgebroken. Hiermee lijkt het erop dat de bitcoin koers weer op weg is naar de $11.000. Echter liggen er nog een aantal obstakels op de weg.

Op het moment van publicatie is de waarde van bitcoin (BTC) $10.789 volgens CoinMarketCap na een stijging van 3,4%. Met deze stijging stijgt de bitcoin dominantie weer iets aangezien de altcoins relatief lichtere stijgingen zien en hier en daar zelfs dalingen.

Sinds 15 augustus vormt de bitcoin koers een stijgend driehoekspatroon. Dit patroon is kenmerkend aan de highs die steeds worden gevormd op een resistance-lijn en dus niet hoger worden, maar lows die wel hoger worden. Dit toont vaak aan dat de bears kracht aan het verliezen zijn.

Op 19 augustus brak bitcoin aan de bovenzijde uit waarmee het in een snelle beweging naar de volgende weerstand bewoog. Die weerstand lag op ongeveer $10.700. Daar hield de koers een aantal uren stand door vlak onder dit niveau te blijven handelen.

Afgelopen nacht brak de koers ook hier doorheen en bereikte het ‘t prijsniveau van $10.950, waar ook weerstand ligt. Hier wist de koers echter niet doorheen te breken waardoor BTC weer terug zakt richting de nu support op $10.700.

Voor nu ligt het eerstvolgende weerstandsgebied tussen de $10.950 en $11.000. Daarboven kan de koers in een versnellen komen richting de $11.200. Zakt de koers toch weer terug dan ligt de eerstvolgende support op $10.700 met daaronder nog een support op $10.500.