De bitcoin (BTC) koers is gisteren overtuigend uitgebroken en kon zodoende flink stijgen. Bitcoin (BTC) komt hiermee boven de $9.000 waar het nu het volgende weerstandsniveau test. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.142 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren waren er al een aantal positieve signalen te zien op de 4-uurs grafiek. Uiteindelijk begon de BTC koers gisterochtend flink te stijgen. De stijging bracht bitcoin van een waarde van ongeveer $8.800 naar een piek van $9.174 op Coinbase. Daar bleek de weerstand echter te sterk waardoor bitcoin weer iets terugzakte. Na steun te hebben gevonden bij $9.000 stijgt de koers de afgelopen uren weer terug richting de weerstand.

Op de 4-uurs grafiek ziet het plaatje er bullish uit. Zo bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich in de bullish zone op 63. Daarnaast is het bull cross op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) nog intact.

Ook op de dagelijkse grafiek begint het er steeds beter uit te zien. De RSI nadert de 50 en bevindt zich nu bij 49 en de MACD zou bij verdere stijgingen een bull cross bevestigen. Gezien de situatie zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden.

Op dit moment lijkt bitcoin weerstand te ondervinden bij $9.175. Hier vond de koers de afgelopen maanden meerdere keren sterke weerstand. Bovendien bevindt ook de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich vlak boven deze prijszone. Mocht het de bulls lukken de koers hier doorheen te drukken dan zal bij $9.400 het volgende obstakel gevonden kunnen gaan worden.

Mocht bitcoin opnieuw terugzakken dan zou de $9.000 net als afgelopen nacht steun kunnen bieden. Op de kortere termijn zou hier vlak onder bij $8.900 tevens steun gevonden kunnen worden.