Bitcoin (BTC) handelde sinds 19 februari in het prijsgebied van $9.400 en $9.800. De richting van de koers was daarom de afgelopen dagen zijwaarts. Daar is afgelopen nacht verandering in gekomen, de bitcoin koers kon namelijk uitbreken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.919 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op de 4-uurs grafiek was eerder nog te zien dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op het punt stond om een bull cross te vormen. De Relative Strength Index (RSI) naderde daarnaast de 50. Deze twee bullish signalen bleven in eerste instantie nog uit, afgelopen nacht werden ze echter beiden alsnog bevestigd.

De BTC koers brak zodoende uit boven de weerstand bij $9.800 en kon tot een high van $9.949 stijgen op Coinbase. Daar bevindt zich echter op dit moment de 4-uurs 100-Moving Average (MA) die nu weerstand lijkt te vormen. Het opwaartse momentum lijkt vooralsnog toe te nemen op basis van de MACD op de 4-uurs grafiek.

Op de dagelijkse grafiek is daarnaast te zien dat het neerwaartse momentum dat op 16 februari inzette, aan het afnemen is. Mocht de koers verder stijgen dan zal de RSI niet door de 50 zakken waarmee een bearish signaal uitblijft op dit tijdsframe.

Op dit moment ligt de eerstvolgende weerstandszone dus bij de 4-uurs 100-MA, die zich op ongeveer $9.950 bevindt. Mocht de BTC koers door kunnen zetten dan zal naar verwachting bij $10.150 weerstand ondervonden kunnen worden. Hierboven ligt bij $10.400 de belangrijkste weerstandszone.

Zakt de koers de komende uren alsnog terug dan zou steun gevonden kunnen worden bij de 4-uurs 200-MA die zich op $9.470 bevindt. Bij $9.400 ligt het volgende support-niveau.

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt dan zijn ook daar groene cijfers te zien. Zo kon ethereum (ETH) met bijna 4% in waarde stijgen waarmee de grootste altcoin nu $269,9 waard is. Ripple’s XRP (XRP) stijgt 3% en is nu $0,2813 waard. Ook bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) stijgen. De twee altcoins stijgen 4,8% en 5,4% respectievelijk.