Drie dagen op rij handelde bitcoin (BTC) rondom de $9.500. Op de langere termijn vormde de bitcoin koers echter een dalend driehoekspatroon. Daar lijkt BTC nu bovenuit te breken, maar nu komt het opnieuw sterke weerstand tegen.

Meerdere malen kaatste de koers van de 200-Moving Average (MA) op de uurlijkse grafiek af. Na de meest recente poging zakte bitcoin ver terug en vormde het een low rond de support op $9.300. Na een aantal dagen van consolidatie is bitcoin opnieuw aan een stijging begonnen.

Hiermee wisten de bulls de koers boven de 50- en 100-MA op de uurlijkse grafiek te duwen. Echter biedt ook nu weer de 200-MA sterke weerstand. Wel wist de koers ook bovenuit de driehoek te breken.

De bekende analist Josh Rager laat daarnaast op Twitter weten dat hij ook de grafiek van CME’s bitcoin futures in de gaten houdt. Daarop is een zogenaamde “meme gap” te zien, een gat in de grafiek als gevolg van het feit dat CME een meer traditionele beurs is en dus gedurende de nacht sluit. Zo’n gap vult de koers in de loop van de tijd meestal op. Zo stelt Rager:

“Ik leun neutraal zijwaarts, maar zou geïntrigeerd zijn als de prijs omhoog zou gaan om de meme gap te dichten bij $9965 1D close. Ik leun bullish zodra de prijs boven $10.635 op CME sluit.”

Op de langere termijn handelt bitcoin nog steeds boven de 200- en 100-MA’s op de dagelijkse grafiek. Echter is de uitbraak uit de driehoek op deze grafiek nog minder duidelijk. Een overtuigende close boven de resistance-lijn van de driehoek zou een uitbraak daadwerkelijk bevestigen.