Het is de bulls gelukt om de bitcoin (BTC) koers door de psychologische grens van $10.000 heen te breken! Het gevolg is een flinke versnelling waarmee bitcoin stevig boven de $10.000 terecht is gekomen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.126 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Het heeft lang geduurd maar eindelijk is het de bulls gelukt. De bitcoin koers staat weer sinds lange tijd boven de $10.000 nadat het de afgelopen dagen flinke moeite had met de weerstandszone bij $9.800. Gistermiddag kon dit prijsniveau uiteindelijk na iets meer dan twee dagen gebroken worden.

Dit zorgde voor een mooie versnelling. Maar zoals verwacht is de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek nu wel in het overbought gebied terecht gekomen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont op zijn beurt een bulls cross met op dit moment nog een versnellend momentum.

Op de dagelijkse grafiek is de situatie vergelijkbaar. De RSI is na de recente stijging in het overbought gebied terecht gekomen terwijl de MACD een bull cross toont. Met de RSI in het overbought gebied neemt de kans toe dat de bulls uitgeput raken. Of en wanneer dit uiteindelijk voor een correctie zorgt is niet vast te stellen.

Desalniettemin zet de bitcoin koers de steile opwaartse trend, die het op 1 januari inzette, voort. Opvallend is dat de BTC koers in 2019 een vergelijkbare steile stijging liet zien. Die bracht de koers uiteindelijk vanaf het begin van dat jaar van een low van $3.300 naar een high in juli van bijna $14.000. Al bieden in het verleden behaalde resultaten uiteraard geen garantie voor de toekomst.

Met de doorbraak van de $9.800 ligt de volgende hindernis bij $10.400. Of deze direct bereikt zal gaan worden is gezien de mogelijk overbought situatie onzeker. Bij een correctie zou de $9.800 nu mogelijk als support kunnen gaan fungeren.