De afgelopen dagen handelde bitcoin (BTC) in een zeer nauwe prijs-range met nauwelijks stijgingen of dalingen. De psychologische grens van $10.000 komt echter steeds een stukje dichterbij. Mocht de bitcoin koers hier doorheen zakken dan kan de koers in een snelle beweging flink gaan dalen. 

Op dit moment is bitcoin (BTC) volgens CoinMarketCap $10.155 waard. Het daalde hiermee in de afgelopen 24 uur met slechts met 0,05%. De koers handelt dan ook vooral zijwaarts. De afgelopen dagen testte de BTC koers de weerstand op $10.500 maar faalde om deze overtuigend uit te breken. Sindsdien bevindt de koers zich in dit prijsgebied.

Op de vraag of bitcoin boven de $10.000 blijft of eronder duikt weet niemand het antwoord. Volgens de bekende analist Josh Rager maakt het niet uit wat er gebeurt want hij is voorbereid:

“Veel discussie op dit moment over Bitcoin en of het zal stijgen vanaf $10k of onder de $10k duikt

IMO, het maakt niet uit

Wat doe je nu om jezelf voor te bereiden?

Ik  koop Bitcoin op dit niveau met kleine bedragen, maar ben bereid om met een short te hedgen als de prijs daalt”

Andere analisten zijn juist bearish op dit moment. De analist WelsonTrader verwacht een daling van maar liefst 20% zodra bitcoin door de $10.000 zakt. Hij stelt in een tweet:

“Wanneer #Bitcoin onvermijdelijk uit de wedge breekt waarin we zitten, verwacht ik dat $BTC meer dan 20%+ zal dalen van de huidige prijs, en een totaal van 40% ~ vanaf het punt waar ik voor het eerst mijn short calls deelde bij 13.7k+”