De bitcoin (BTC) koers zit sinds eind oktober in een neerwaartse trend. Zowel op de dagelijkse als 4-uurs grafieken van cryptocurrency-exchange Coinbase is te zien dat BTC steeds lagere lows neerzet. Vooralsnog blijft bitcoin echter boven de support bij $8.700 handelen, waar het wel een aantal keren kort onder dook.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op Coinbase $8.754. Afgelopen nacht bereikte BTC echter een nieuw maandelijks dieptepunt. Kort zakte bitcoin naar de $8.556, net iets lager dan de $8.590 die op 11 november werd bereikt. 

Sinds eind oktober volgt bitcoin een dalende trendlijn die op dit moment bij $8.855 voor weerstand kan zorgen. Op 15 november zal deze trendlijn echter de belangrijke support bij $8.700 bereiken waardoor het mogelijk is dat BTC ofwel boven de trendlijn uitbreekt of door de support-lijn heen zakt.

Op de dagelijkse grafiek zweeft de Relative Strenght Index (RSI) vlak onder de 50 en de MACD laat een bearish cross-over zien op 8 november nadat de koers van de dalende trendlijn en door de support bij $9.200 heen zakte. Op de 4-uurs grafiek is op basis van de technische indicatoren niet duidelijk een richting van de koers te bepalen.

Mogelijk dat de richting duidelijker wordt zodra de koers de trendlijn of support bij $8.700 opnieuw bereikt. Voor nu ligt de eerstvolgende weerstand bij $8.800 met daarboven dus die dalende trendlijn op $8.855. Zakt de koers terug onder de $8.700 dan zal de $8.600 mogelijk support kunnen bieden.

Onlangs haalde bitcoin nog de voorpagina’s in een Chinese staatskrant. De krant noemde bitcoin de “eerste succesvolle implementatie van blockchain-technologie.” Het IDC bevestigt daarnaast dat de Chinese overheid zijn investeringen in de blockchain-sector zal verhogen naar $2 miljard in 2023.