Bewoners uit Zermatt, een klein plaatsje in Zwitserland, mogen nu hun lokale belasting met bitcoin (BTC) betalen. Dat blijkt uit een aankondiging van Bitcoin Suisse, gepubliceerd op 28 januari.

De gemeente van Zermatt werkt hiervoor samen met Bitcoin Suisse, een groot Zwitsers cryptocurrency betaalbedrijf. Het is de tweede plaats in Zwitserland waar dit nu mogelijk is.

Bitcoin Suisse heeft een point-of-sale (PoS) kassa geïnstalleerd in het stadshuis van Zermatt dat gebruikt kan worden om belasting met bitcoin te betalen. Het is ook mogelijk via een online portal. Burgers uit Zermatt kunnen hun BTC direct overboeken naar de bankrekening van de gemeente. Bitcoin Suisse wisselt de bitcoin automatisch om in fiatvaluta, in dit geval Zwitserse franken.

 “Door bitcoin als betaalmiddel te accepteren, bevindt Zermatt zich opnieuw onder de pioniers en ondersteunt het een groeiend ecosysteem van cryptocurrencies.”

Aldus Armin Schmid, hoofd crypto betalingen van Bitcoin Suisse. Romy Biner-Hauser, burgemeester van Zermatt, zegt het volgende:

“Een innovatieve, pioniersgeest is een van de handelsmerken van Zermatt, daarom zijn we blij de bewoners te ondersteunen bij het bieden van de oplossingen die ze nodig hebben.”

Zermatt is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in het land. Het plaatsje van 6.000 inwoners ligt vlakbij de Matterhorn, een van de grootste bergen van Europa en bekend van de Toblerone chocolade.

Zug, ook bekend als de “crypto valley” van Zwitserland, was de eerste plaats in het land dat betalingen met bitcoin accepteert, en al sinds 2016.