Een vooraanstaande bitcoin whale is nog niet overtuigd van een nieuwe long-term bull run. De anonieme whale die bekend staat onder de naam Joe007, was de afgelopen twee maanden top trader op Bitfinex; een periode waarin hij $20 miljoen aan winst maakte.

Ondanks een aanzienlijke groep van analisten van mening is dat de koers van bitcoin (BTC) dit jaar all-time highs (ATH’s) kan breken, is Joe007 iets sceptischer. Hij gelooft niet dat bitcoin, zodra de koers afrekent met de psychologische grens van $10.000, op magische wijze doorstoomt tot nieuwe recordhoogtes.

Trends ontstaan niet op magische wijze – ze zijn gebaseerd op een disbalans tussen vraag en aanbod en worden ondersteund door de in- en uitstroom van fiatgeld. Een ieder die dit niet begrijpt en die BTC ziet als een zwarte doos die op magische wijze doet wat het doet, hoort niet te traden.

Joe007 geeft aan dat het belangrijk, zo niet het belangrijkst is, om te monitoren hoeveel fiatgeld de markt voor cryptocurrencies instroomt. Op dit moment is de whale hier niet van onder de indruk. Hij verwijst hierbij naar de marktkapitalisatie van tether. De market cap van deze stablecoin wordt vaak als graadmeter voor de instroom van fiatgeld gebruikt. Nu merkt Joe007 op dat de market cap van tether niet is toegenomen sinds vorig jaar juli. Dit staat volgens hem haaks op het sentiment dat we in een bull markt zitten.

Ik geloof het op het moment dat ik fiat zie instromen. De rest is ruis/aanstellerij. Het lijkt wellicht spannend voor groentjes, maar ik heb het al duizend keer gehoord, gedurende alle fases van een marktcyclus. Het betekent niets.

Mocht Joe007 gelijk hebben en zitten we niet in een bull markt? Dan is het wellicht tijd om positie in te nemen!