Het cryptocurrency-handelsplatform Bakkt heeft een crypto-custodian overgenomen. Dit maakte het bedrijf op 29 april bekend in een blogpost op Medium. Met de overname hoopt Bakkt nog meer kans te maken op goedkeuring van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Bakkt zou al vorig jaar gelanceerd worden. De lanceerdatum werd toen uitgesteld naar januari 2019, echter bleek ook deze datum niet haalbaar. Uiteindelijk werd de lancering uitgesteld zonder dat het bedrijf daarbij een nieuwe datum gaf.

Het grootste probleem dat Bakkt had is dat de CFTC geen goedkeuring wilde geven. De CFTC heeft namelijk een probleem met het feit dat Bakkt bitcoins fysiek in bewaring moet nemen om haar product aan te kunnen bieden.

Het gaat hier om een fysiek bitcoin futures contract. Een fysiek contract houdt in dat een investeerder een contract koopt waarmee hij of zij recht heeft op x aantal bitcoins. Op dat contract wordt ook een datum gegeven voor wanneer die bitcoins uiteindelijk worden uitgekeerd. Tot die datum is verstreken moet Bakkt dus deze bitcoins in bewaring nemen.

Als eerste stap vroeg Bakkt al een vergunning aan in New York. Met zo’n vergunning zou Bakkt als trustbedrijf mogen opereren. De overname van de crypto custodian Digital Asset Custody Company (DACC) is volgens COO Adam White “een belangrijke versneller” van het proces.

Mocht het Bakkt lukken om uiteindelijk goedkeuring te krijgen van de CFTC, wat vrijwel zeker zal lukken, dan zou dit een nieuwe impuls teweeg kunnen brengen voor zowel bitcoin als de rest van de crypto-markt. Middels Bakkt zal het namelijk een stuk veiliger zijn voor institutionele investeerders om te investeren in bitcoin. Dit zal een instroom van veel nieuw geld teweegbrengen.