Warren Buffett, een van de meest succesvolle investeerders ooit, liet zich onlangs weer negatief over cryptocurrencies uit. De CEO van Berkshire Hathaway noemde crypto als bitcoin (BTC) “waardeloos” en zei dat hij ze nooit wil bezitten, ondanks dat Justin Sun van TRON (TRX) hem al cryptocurrencies had geschonken.

Gisteren was op SATOS te lezen wat miljardair en risicokapitalist Tim Draper ervan vindt. Hij noemde de uitspraken van Buffett “hilarish.” Volgens Draper zijn cryptocurrencies namelijk een bedreiging voor banken en verzekeringsmaatschappijen en 50% van Buffetts belangen zitten daarin.

Op 25 februari sprak Anthony “Pomp” Pompliano, medeoprichter van Morgan Greek Digital, met Julia Chatterley van CNN over de opmerkingen van Buffett:

“Ik heb uitgelegd waarom Warren Buffett geen geweldig persoon is om naar te luisteren over technologie en waarom het monetaire beleid van Bitcoin superieur is aan het monetaire beleid van fiat.”

Pomp meldt dat er veel respect is voor Buffett, hij is een geniaal persoon op financieel gebied. Maar als het op technologie aankomt, is Buffett volgens Pomp “out of touch:”

“Ik neem niet echt technologisch advies aan van iemand die nog een klaptelefoon gebruikt of geen e-mail gebruikt.”

Pomp sprak ook nog kort over central digital bank currencies (CBDC’s) tijdens het interview. Vorige week kwam naar buiten dat Zweden wellicht voor op China loopt omtrent CBDC’s. Het Scandinavische land is een zogenaamde “e-krona” aan het testen. Pomp zegt dat in de toekomst de concurrentiestrijd niet tussen digitaal en niet-digitaal zal zijn, maar alles zal digitaal zijn en de strijd zal eerder tussen verschillend monetair beleid zijn:

“Alles zal digitaal zijn. Er zal concurrentie tussen het monetair beleid zijn. Dat is volgens mij waar het monetaire beleid van Bitcoin superieur is aan het monetaire beleid van de centrale bank. Uiteindelijk zal Bitcoin de winnaar zijn en het zal ergens in de toekomst de wereldwijde reservemunt worden.”