Bitcoin (BTC) begon sterk dit jaar. De prijs van bitcoin schoot vorige maand nog de psychologische barrière van $10.000 langs, maar sinds vorige week zit de grootste cryptocurrency op de markt in een downtrend.

Vanochtend was al op SATOS te lezen dat de koers van bitcoin verder was gezakt en opnieuw ondersteuning had gevonden rond $8.500. Sindsdien is de prijs weer terug omhoog geklommen naar een waarde rond $8.700 op het moment van schrijven.

De meningen van analisten lijken op het moment erg verdeeld te zijn over waar de koers de komende tijd naartoe zal gaan. Een aantal van hen melden dat de dalingen van deze week onderdeel zijn van een nog sterke correctie, wellicht richting $6.000. Toch zijn er ook een groot aantal analisten die verwachten dat een nieuwe rally aanstaande is.

Een van deze bitcoin-bulls is Polar Hunt op Twitter. Hij vergelijkt de huidige koersbeweging van bitcoin met die uit begin 2016, volgens de analist lijken deze twee marktcycli extreem veel op elkaar.

Dit houdt mooi stand en laat zien hoe dit specifieke deel van de marktcyclus “zijwaarts” is en daarom zowel moeilijk te kopen als moeilijk vast te houden is.

Ik schrijf deze berichten om dit aan jullie te tonen, maar ook om mezelf eraan te herinneren dat ik niet ga verkopen. Ik heb deze vrijdag juist meer bijgekocht.

Aldus Polar Hunt die investeerders aanraadt niet te verkopen. Op de grafiek is te zien dat de analist verwacht dat de prijs van bitcoin naar $18.000 zal stijgen nog voor mei dit jaar. Dat zou dus een groei van maar liefst meer dan 100% zijn en nog voor de aankomende halving.

Ergens in mei zal de volgende halving van bitcoin uitgevoerd worden. Dat betekent dat het aanbod van nieuwe bitcoins op de markt gehalveerd wordt alsmede de beloning voor bitcoin-miners. Doordat het aanbod drastisch zal verkleinen, maar de vraag blijft groeien, verwachten veel analisten dat het de koers van bitcoin naar nieuwe hoogtes zal brengen. Toch zijn er ook analisten die zeggen dat de halving al ingeprijsd is.