Tone Vays, een bekende bitcoin (BTC) analist, is meestal voorzichtig met zijn prijsvoorspellingen en is vaker bearish dan bullish over de markt. In zijn nieuwste podcast laat hij echter weten dat ook hij op het punt staat om bullish te zijn.

De voormalig Wall Street handelaar zegt dat bitcoin tegen een weerstand aan zal lopen rond $9,700 en vervolgens weer terug zal vallen iets onder $8.000. Mocht BTC vervolgens die waarde vast blijven houden, dan ziet Vays de kans groot in dat bitcoin in een rally terecht zal komen die de prijs boven de $10.000 zal brengen.

“De markt staat op het punt om mij de komende vier jaar in een bull te veranderen.”

Aldus Vays. Een paar dagen eerder hield de beruchte analist ook al een podcast over bitcoin. Hij was toen nog iets voorzichtiger om het een bull-markt te noemen en zei dat de grote test is of BTC door het hoogtepunt kan breken van vorig jaar juni, rond $14.000. Mocht BTC zijn all-time high (ATH) van $20.000 opnieuw bereiken dan zit er zelfs een stijging naar $100.000 in, zegt Vays:

“Zolang deze week boven $9.000 eindigt, word ik een bull voor februari… Ben ik bereid om het een bullmarkt te verklaren? Nee. We hebben een lagere high, we hebben een hogere low, maar we hebben ook nog een hogere high nodig.

Ik vind het niet erg om hier [boven $14.000] bitcoin te kopen. Misschien verkoop ik mijn auto, misschien verkoop ik mijn appartement. Ik weet het niet, ik zal iets bedenken. Ik heb ook geen probleem om bitcoin te kopen voor $20.000. Ik heb geen probleem om dat te doen, want dan ga ik 99% positief zijn, mijn Bitcoin gaat dan naar $100.000. Maar ik ben niet bereid om Bitcoin te kopen met de verwachting dat het 50% gaat dalen. “

De koers van bitcoin heeft een sterke start gemaakt in 2020. Rond de jaarwisseling stond de prijs nog rond $7.000 en inmiddels is deze gestegen naar boven $9.250 op het moment van schrijven. Dat is een groei van meer dan 30%. Er wordt gespeculeerd dat de hype rond de aankomende halving, die plaats zal vinden ergens in mei, inmiddels aanslaat bij het publiek.