De maker van één van de meest nauwkeurige bitcoin prijsvoorspellingsmodellen, Raoul Pal, is ervan overtuigd dat de cryptocurrency tegen 2022 de $100.000 zal bereiken.

In een interview met PlanB, de vader van het stock-to-flow-model, vorige week zei hij dat hij “niet verwacht” dat BTC de zes nullen te kort zal schieten. Het momentum om daar te komen zal volgens hem komen van de Bitcoin block halving, volgend jaar mei.

“Ergens tussen een jaar en anderhalf jaar na de halvering – dus voor Kerstmis 2021 – zou bitcoin op of boven de $100.000 dollar moeten staan,” vertelde hij.  PlanB wordt door Bitcoin-investeerders gerespecteerd om de nauwkeurigheid van zijn voorspellingen.

Stock-to-flow kijkt naar het bestaande aanbod van bitcoin vergeleken met de hoeveelheid nieuwe bitcoin die in omloop komt. De stock-to-flow ratio komt steeds dichterbij die van goud waardoor bitcoin ook wel het digitale goud wordt genoemd.

Veel goudinvesteerders zijn het daar echter niet mee eens, met onder andere Peter Schiff die vaak over zijn wantrouwen in cryptocurrencies spreekt.

Alhoewel hij niet in goud investeert, zei PlanB dat ook investeerders in de goudsector steeds meer belang hechten aan bitcoin. De opkomst van zowel goud als bitcoin komt voort op een moment dat het fiatgeld systeem steeds meer onder de loep wordt genomen.

Een naar verluidt aanstaande crisis die erger zou zijn dan de crisis van 2008 zou de groei van bitcoin verder kunnen versnellen. Mervyn King, voormalig directeur van de Bank of England, zei in een toespraak voor het Internationaal Monetair Fonds dat die crisis er mogelijk aan zit te komen:

“Door vast te houden aan de nieuwe orthodoxie van het monetaire beleid en te doen alsof we het banksysteem veilig hebben gemaakt, zijn we aan het slaapwandelen naar die crisis”