Ondanks de huidige downtrend van bitcoin (BTC) zijn meerdere analisten in de markt nog zeer bullish over de koers. Een van hen is de populaire cryptohandelaar Willy Woo. Volgens hem heeft de koers van bitcoin weliswaar een klap ontvangen, maar ziet het er alsnog goed uit op de lange termijn.

Hij noemt deze klap een zogeheten “black swan,” een evenement die totaal onverwachts is. Woo meldt dat er een hele rare koersbeweging te zien is op de grafiek, wat volgens de handelaar waarschijnlijk te verklaren is met de uitbraak van het coronavirus.

“Dit is een grafiek die activiteit van investeerders op dit moment weergeeft. Lange termijn ziet er goed uit. Korte termijn ziet er erg raar uit, normaal zie je effen oscillaties, nu niet meer, het is alsof iets het heeft geraakt (#COVID19?), het is grillig. Ik wacht tot dit herstelt voordat we een bodem gaan zien. Wellicht snel.”

Daarnaast zegt John Bollinger, auteur van Bollinger Bands, dat hij verbaasd is dat bitcoin ook slachtoffer is geworden van de uitbraak van Covid-19. Dat gaat namelijk tegen het verhaal in dat bitcoin als een “safe haven” fungeert. Daarop zegt Crypto Orca dat het normaliter tientallen jaren kan duren voordat een asset zich heeft bewezen als een veilige haven:

Brian Armstrong, CEO van de grote Amerikaanse Coinbase exchange, meldt ook dat hij deze ontwikkeling van de bitcoin-koers verassend vindt:

Crypto Michaël, een Nederlandse beurshandelaar, denkt echter dat de uitbraak van het coronavirus als zondebok wordt gebruikt voor een economische recessie die er sowieso al aan zat te komen:

Daar voegt hij aan toe dat hij verwacht dat de koers binnenkort weer terug zal springen naar $8.200 of zelfs $8.500, in ieder geval zolang het boven het supportlevel van $7.300-$7.600 blijft: