Een bekende crypto-analist verwacht dat bitcoin (BTC) nog voor de aanstaande halving naar de $15.800 kan stijgen. De analist, Filb Filb genaamd, baseert deze verwachting op basis van zijn technische analyse van de koers op een aantal tijdsframes en hoe de koers zich in het verleden gedragen heeft.

Filb Filb staat bekend als de analist die de bodem van de recente ‘crypto winter’ correct voorspelde. Hij verwachtte afgelopen oktober dat de koers ongeveer bij $3.000 een bodem zou gaan vinden, iets wat achteraf inderdaad bleek te kloppen. In de onderstaande tweet is de linker grafiek de grafiek die hij in oktober de wereld in stuurde:

In de rechter grafiek is te zien dat bitcoin nu uit de dalende trend is gebroken en weer lijkt te stijgen. In zijn nieuwste verwachting stelt Filb Filb dat bitcoin nu naar de $15.800 kan stijgen op basis van historische prijsbewegingen en de zogenaamde Fibonacci Retracement tool. In zijn nieuwsbrief stelt de analist:

“We kunnen zien dat de high voor de vorige halving uiteindelijke ongeveer $800 was, of de 78,6% fib retracement. Hoewel de geschiedenis zich nooit precies herhaalt, maar wel vaak rijmt, zou dit nu zelfs een top van ongeveer $15.8k opleveren.”

Op 8 van de 8 tijdsframes die Filb Filb analyseert is de situatie bullish. Hij noemt deze situatie ook wel de “heilige graal”. Kortom, Filb Filb is dus bullish over de huidige situatie op de markt.

Vanochtend was te zien dat de bitcoin koers na zijn recente stijging niet door de weerstand bij $9.800 heen kon breken. Dit blijft hierdoor het belangrijkste obstakel voor de koers op de weg naar de $10.000.